Szívecskékkel a gyógyulásért

Egyetem

Kisiskolások kedves üzenetei okoztak örömet a beteg gyermekeknek a Debreceni Egyetem Gyermekhematológiai-onkológiai Tanszékén.

Az Árpád Vezér Általános Iskola másodikos és harmadikos tanulói hajtogattak és vágtak ki kedden piros szíveket, amelyekre kedves üzeneteket írva biztatták a beteg gyermekeket: gyógyuljanak meg mielőbb, vagy ne törődjenek a betegséggel, legyenek vidámak.

Az iskola diákjai a Jobb veled a világ Alapítvány Szívember programjának kezdeményezésére ragadtak ollót, valamint tollat és ceruzát. Az alapítvány elnöke, Bagdi Bella úgy véli, a jó cselekedetek nemcsak annak okoznak örömet, aki kapja, hanem annak is, aki adja.

– A WHO előrejelzése szerint 2020-ra a depresszió lesz a legnagyobb népegészségügyi probléma, ami egyre fiatalobb korban jelentkezik majd. Mi azt mutatjuk meg az embereknek, hogy boldogságfokozó gyakorlatokkal a boldogság tanulható. Vagyis ne a külső körülmények határozzák meg a boldogságszintünket, hanem tanuljuk meg saját magunkból előhívni azt apró örömökkel, hálával, megbocsátással, optimizmussal, testmozgással vagy éppen jócselekedettel – hangsúlyozta Bagdi Bella a Gyermekgyógyászati Klinika Gyermekhematológia-onkológiai Tanszékén tett látogatásakor.

Tabajdi Éva pszichológus, a Debreceni Boldogságklub vezetője szerint fontos, hogy a gyerekek mielőbb, már óvodában és alsó tagozatban is találkozzanak ezekkel a boldogságfokozó gyakorlatokkal, köztük a jócselekedetek fontosságával. Az Árpád Vezér Általános Iskola diákjai ennek érdekében boldogságórákon is részt vesznek, és örömmel lepték meg a beteg gyerekeket gyógyító üzenetekkel.

unideb.hu