Jelentős mennyiségű csapadék várható

Uncategorized

Felhőszakadás miatt elsőfokú riasztást adtak ki az ország jelentős részére. Debrecenben déltől várható csapadék.

Csütörtökön országosan lehet számítani hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadékra, viharos szélre és jégre is. Debrecenben dél tájban lehet eső, aztán néhány órás szünetet követően éjszaka jön a jelentősebb mennyiség. A hétvége már napos, nyári meleget hoz.

Az ország túlnyomó részén erősen felhős idő lesz a jellemző, hosszabb napos időszakok elsősorban a Tiszántúlon lehetnek még délelőtt.

Sokfelé várható zápor, zivatar, legnagyobb számban a középső országrészben. Az intenzív gócokat felhőszakadás is kísérheti. Ilyenkor rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Kora délutánig a Dunántúlon és a középső országrészben kell nagyobb számban zivatarok kialakulására számítani, később ennek súlypontja egyre keletebbre tolódik.

Főként a lokálisan, rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű csapadék a jellemző kísérőjelenség, de néhol jégeső és viharos széllökés is előfordulhat.

A szél a Dunántúlon és az északi megyékben északira, északnyugatira fordul és megélénkül, a zivatarokat azonban az ország más pontján is kísérheti átmeneti szélerősödés.

A hőmérséklet délután általában 24 és 29 fok között valószínű, de a hosszabb ideig napos keleti megyékben ennél melegebb is lehet.

Késő estére 19 és 24 fok közé csökken a levegő hőmérséklete.