Alashkert-DVSC 1-1

Alashkert-DVSC 0-1 – győzelemmel tért vissza a Loki a nemzetközi kupaporondra

Sport

A Debreceni VSC 1-0-ra nyert az örmény Alashkert vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga-selejtező második fordulós párharcának csütörtökön játszott első mérkőzésén.

A dvsc.hu összefoglalója szerint a mérkőzés elején a Loki majdnem gólt lőtt, a 3. percben Dzsudzsák Balázs mintegy 16 méterről bombázta telibe a lécet, nem sokkal későbbi lövését pedig az örmény csapat kapusa bravúrral hárította. Próbálkoztak a hazaiak is, Wbeymar távoli kísérletét biztosan védte Megyeri Balázs. Szó sem volt különösebb tapogatózásról, mindkét gárda beleadott mindent, akadt bőven esemény,

A 8. percben Szécsi Márk lőtt mellé 17 méterről, majd a 11. minutumban Dorian Babunski közeli pörgetését védte Cancarevic, ez is nagy helyzet volt. Egyértelműen jobban futballozott a DVSC, azonban nem tudott élni a lehetőségeivel. A 26. percben újabb Dzsudzsák-lövést védett a hazai hálóőr, a 31. percben a másik oldalon Agdon csúsztatott mellé 8 méterről.

Az első félidő hajrájában előbb Khurtsidze fejelt mellé, majd a 41. percben a korábban rúgást kapott Ferenczi Jánost le kellett cserélni, Oleksandr Romanchuk állt be helyette. A csere után Christian Manrique húzódott ki balhátvédnek, Dusan Lagator pedig feljebb lépett. A szünetig nem esett gól.

Szünet után a Loki igyekezett nagyobb nyomást gyakorolni az ellenfélre, sikerrel! Az 50. percben Dorian Babunski adott balról középre, a hosszú oldalon érkező Stefan Loncar pedig levette a labdát, majd mintegy 14 méterről kilőtte a jobb alsót (0-1).

Megvolt tehát az előny, de hátul is figyelni kellett: az 55. percben Khurtsidze bevetődve nem sokkal fejelt mellé. A 60. percben Dorian Babunski lőtt fölé 11 méterről, a mieink helyenként kifejezetten szép támadásokat építettek. A 69. percben érkezett a pályára a két új nyári igazolás, Brandon Domingues és Joao Oliviera, a DVSC pedig próbálta győzelemmel zárni a meccset.

A végjáték is izgalmas volt, a 80. percben Megyeri Balázs óriási bravúrral védte Wbeymar közeli lövését. Az Alashkert mindent megtett az egyenlítésért, közben beállt Bódi Ádám és Bárány Donát is. Az utolsó percekben mindkét oldalon akadtak még kisebb-nagyobb lehetőségek, azonban végül maradt 1-0 arányú, értékes idegenbeli Loki-siker. Hétfőn a Mezőkövesd elleni hazai bajnoki nyitány következik, egy hét múlva pedig jöhet a visszavágó a Konferencia Ligában.

UEFA Konferencia Liga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzés.

Alashkert (örmény)-DVSC 0-1 (0-0).

Abovyan City stadion, 1400 néző. Vezette: Vassilis Fotias (görög).

Alashkert: Cancarevic – Ustinov, Carrillo, Voskanyan, Muzek – Racines (Fatai, 77.), Mimito (Gareginyan, 77.), Khurtsidze (Naibandyan, 90.), Wbeymar, Flores – Agdon (Kutalia, 60.). Vezetőedző: Vahe Gevorgyan.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi (Romanchuk, 41.) – Loncar, Manrique – Szécsi (Joao Oliveira, 69.), Dzsudzsák (Bódi, 87.), Kyziridis (Domingues, 69.) – Dorian Babunski (Bárány, 87.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Loncar (50.).

Sárga lap: Muzek (65.).