Jégkorong Erste Liga: szoros meccsen szenvedett vereséget a DEAC

Sport

Az Erste Liga 10. fordulójában az egyetemi csapat hokisai Erdélybe látogattak, Gyergyószentmiklósra, ahol az élmezőnybe tartozó Gyergyói HK vendégei voltak. A ferencvárosi és az újpesti vereség után szükség lett volna a javításra a debrecenieknek, bár ez nem lehetett elvárás a határon túli klub ellen.

A DEAC jól kezdte a találkozót, még két perc sem telt el, már megszerezték a vezetést, a gólt a 24 esztendős Sági Martin szerezte, Vojtech Kloz átadásából. Az első harmadban nem is született újabb találat. Egészen a második játékrész 14. percéig, amikor Vincze Gergő találatával egyenlített a Gyergyói HK. A mérkőzés utolsó harmada viszont mozgalmasra sikerült. Haaranen révén sikerült a hazaiaknak a fordítás, amely előny csak néhány percig tartott, mert Turcotte egyenlített a DEAC számára. A hajrában dőlt el a meccs, a debrecenieknek nem sikerült a bravúr, Szigeti Ákos góljával fordított a gyergyószentmiklósi alakulat. Ezzel a vereségével maradt 9. a tabellán az egyetemi csapat.

Erste Liga alapszakasz:

Gyergyói HK – DEAC 3-2 (0-1), (1-0), (2-1)

Helyszín: Gyergyószentmiklós

Nézőszám: 850 fő

Gólok: Sági M. 1:46′, Vincze G. 13:25′, Haaranen M. 6:04′, Turcotte H. 10:38′, Szigeti Á. 18:48′

Musial Dávid legénysége a következő fordulóban a hatodik helyezett Brassó otthonába látogat, pénteken 17:30-kor kezdődő találkozón.