A Debreceni Labdarúgó Akadémia edzője is részt vett a berlini focitúrán

Sport

A múlt héten harminc magyar szakember utazott el Berlinbe, ahol a helyi Bundesliga-csapatnál, a Hertha BSC-nél zajló utánpótlás nevelés módszereit tanulmányozták. A delegációnak tagja volt  a Debreceni Labdarúgó Akadémia U15-ös csapatának utánpótlás edzője, Szalánczi Tamás is – számolt be a DVSC honlapja.

A tanulmányút legfontosabb célja az volt, hogy a résztvevők közvetlen és gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodjanak egy Bundesliga-klub akadémiájánál. A látogatás jelentőségét tovább növeli az a tény, hogy  a magyar szövetségi kapitány Dárdai Pál klubja a legmagasabb minőségű akadémiát működteti Németországban.

Szalánczi Tamás szerint rendkívül hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak a német fővárosban. Mint mondta, a teljes Hertha BSC-re, vagyis a profi csapattól az utánpótlásig rálátásuk volt a munkára. Ellátogattak utánpótlás edzésekre, illetve megnézték a kivételes tehetségek egyéni edzésmunkáját is.

– Összességében az út nagy élmény volt, ráláttunk a német labdarúgó kultúrára. Azt gondolom, hasznos tanulmányúton vehettem részt, az ilyenekből csak profitálni lehet. A DVSC-nél és a Debreceni Labdarúgó Akadémiánál mindig törekednek arra, hogy minél magasabb szintű képzés folyjon. Sokat elmond, hogy a legutóbbi, Feröer-szigetek elleni válogatott mérkőzésen négy olyan labdarúgó lépett pályára, aki Debrecenben nevelkedett, de említhetnénk a vasárnapi, Ferencváros elleni bajnokit, amelyen hét saját nevelésű játékos szerepelt a kezdőben, és csereként a 18 éves, szintén Loki-nevelés Balogh Norbert is beállt. Szerintem ez kuriózumnak számít a magyar bajnokságban – tette hozzá Szalánczi Tamás.

dvsc.hu