Bravúr! Főtáblán a Mezei Vill FC

Sport

A szlovák bajnokot legyőzve csoportelsőként végzett a Mezei Vill FC, s bejutott a futsal BL legjobb 16 csapata közé.

Az MVFC csak magyar játékosokból álló társulata csütörtökön 3-2-re nyert a norvég bajnok ellen, majd pénteken ugyanilyen arányban kikapott ciprusi vetélytársától. A vasárnapi zárókörben az APOEL-Vegakameratene meccs 3-3-ra végződött, így a körmérkőzéses torna utolsó meccsén a Berettyóújfalu saját maga dönthetett sorsáról: amennyiben nyer a már továbbjutott szlovák együttes ellen, főtáblára jut a Bajnokok Ligájában.

Nos, Turzó József vezetőedző társulata sziporkázó játékkal 5-1-re verte a szlovák válogatottakkal teletűzdelt pozsonyi csapatot, s megvalósította nagy álmát. A meccs hőse Rábl János volt, aki a második félidőben triplát szórt a vendégcsapat kapujába.

MVFC Berettyóújfalu – Slov Matic Bratislava (szlovák) 5-1 (2-0)
Berettyóújfalu, Pálfi István rendezvénycsarnok, játékvezető: Diaz (spanyol)
MVFC: Tihanyi – Rábl, Trencsényi, Nagy, Lovas – csere: Mezei (kapus), Sánta, Szabó, Birinyi, Komáromi, Fehér, Gál, Dávid, Siska. – Vezetőedző: Turzó József.
Gólok: Gál (8.), Trencsényi (9. – büntetőből), Rábl (27., 38. és 40.), illetve Rafaj (25.)

A csoport végeredménye:

1. Berettyóújfalu 6
2. Slov Matic 6
3. APOEL Nicosia 4
4. Vegakameratene 1

A Bajnokok Ligája főtáblájának sorsolását október 17-én tartják. A Mezei Vill FC és a hat kvalifikációs csoport első és második helyéről továbbjutott 11 másik együttes kiegészül a kiemelt négy sztárcsapattal, a spanyol Barcelona, a portugál Sporting Lisszabon, a kazah Kairat Almaty és az azeri Araz Naxçivan gárdáival. A 16 csapatos mezőnyt négy csoportba sorsolják, s november 18-23. között körmérkőzéses tornán tisztázódik, hogy a kvartettek éléről melyik négy társulat jut el az áprilisban esedékes Final Four küzdelmeire.

dehir.hu