Bíróság, kalapács

Egy Kaposvár környéki erdőbe szállította a veszélyes hulladékot a helyi férfi

Rendőrség

A Kaposvári Járási Ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a ház körül összegyűlt szemetet egyszerűen csak kitette egy elhagyatott területen.

A vád szerint a harmincas éveiben járó férfi 2023 májusában elhatározta, hogy a lakóhelyén felhalmozott, részben veszélyes anyagokat is tartalmazó hulladékot – mivel annak szabályszerű elszállítására és ártalmatlanítására nem volt elegendő pénze – egy Kaposvár környéki erdőben fogja elhelyezni.

A férfi előbb teherautót bérelt, majd a több mint egy köbméter mennyiségű, gumiabroncsokat, autó alkatrészeket, üvegeket, cserepet, műanyagokat, illetve a veszélyes hulladéknak minősülő festékes flakonokat tartalmazó hulladékot az esti órákban egy más tulajdonát képező külterületi ingatlanra szállította, és lepakolta.

A vádlott a szemét szállításával, és annak jogosulatlan elhelyezésével hulladékgazdálkodási tevékenységet végzett, melyhez a szükséges engedélyekkel nem rendelkezett, ezért a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta a férfival szemben.