Mozgalmas hétvégéje volt a rendőröknek a hajdú-bihari határátkelőknél

Rendőrség

Túlsúlyos kisteherautó, körözött jármű és egy elfogatóparancs alapján keresett férfivel szemben is intézkedtek a biharkeresztesi rendőrök. Egy sofőr pedig hamis vezetői engedélyt adott át, vele szemben is eljárást indítottak – közölte a rendőrség.


Ártánd Közúti Határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy moldáv állampolgár 2022. április 8-án 9 órakor. Az egyenruhások ellenőrizték az adatait és megállapították, hogy vele szemben az orosz hatóság lopás miatt elfogatóparancsot adott ki, ezért elfogták és előállították.

Másnap, 14 óra 15 perckor a Nagykereki Autópálya Határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy férfi a személygépkocsijával. Az igazoltatás során gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a sofőr által átadott vezetői engedély hamis. A biharkeresztesi rendőrök megérzése beigazolódott, mint kiderült, a jogosítvány egy tintasugaras nyomtatóval készült. A bolgár férfivel szemben közokirat-hamisítás gyanúja miatt indítottak eljárást.

Nem sokkal később, 18 óra 30 perckor akarta elhagyni Magyarországot egy férfi az általa vezetett tehergépkocsival, melynek rakterében egy munkagépet szállított. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a rakodógépet az olasz hatóságok körözik, ezért azt lefoglalták, a kamion vezetőjét pedig előállították.

Tehergépkocsijával jelentkezett kilépésre egy férfi 2022. április 10-én délelőtt. Az ellenőrzés során a biharkeresztesi rendőrök megállapították, hogy a román állampolgár által vezetett autó súlya 700 kilogrammal meghaladta a megengedett legnagyobb össztömeget, ezért vele szemben közigazgatási bírságot szabtak ki.