Elfogatóparancs volt érvényben ellenük

Rendőrség

A Nyírábrányi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei három román férfit is elfogtak, akik ellen elfogatóparancs volt érvényben.
A Nyírábrányi Közúti Határátkelőhelyen 2015. szeptember 15-én 2 óra 11 óra 40 perckor egy 26 éves férfi jelentkezett kilépésre. Az útlevélkezelő az ellenőrzés során megállapította, hogy a román állampolgár ellen az Érdi Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki. Majd 12 óra 10 perckor ismét egy román állampolgár jelentkezett kilépésre a határátkelőhelyen, akiről az útlevélkezelő azt állapította meg, hogy a 40 éves férfit a francia hatóságok nemzetközi körözését rendelték el bűncselekmény elkövetése miatt. Egy 28 éves román férfi pedig 21 óra 50 perckor jelentkezett belépésre az ország területére, akinek a Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága rendelte el körözését lopás vétség megalapozott gyanúja miatt.

A határrendészek a férfiakat elfogták és a Hajdúhadházi Rendőrkapitányságra előállították őket, majd a 40 éves férfit őrizetbe vették.