Orbán Viktor ki a nemzeti

Orbán Viktor Alkotmánymódosítást nyújt be a kegyelmi ügy kapcsán

Ország

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke hivatalos Facebook oldalán egy videóban közölte: alkotmánymódosítást nyújt be, annak érdekében, hogy lehetetlenné váljon, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények esetén az elkövető kegyelmet kaphasson.

“Van öt gyermekem és hat unokám, ha valakik hozzányúlnának, az első gondolatom, hogy félbe kell őket hasítani vagy miszlikbe vágni” – hangzik el a videóban, amelyben Orbán Viktor kiemeli: az elnöki kegyelem jogköre kapcsán kialakult vitában nem jogászkodni kell, hanem tiszta helyzetet teremteni egy világos, egyértelmű döntéssel.

“Undorodom a pedofíliától, az egyik leggusztustalanabb, legsúlyosabb bűncselekménynek tartom. Az én elnökségem alatt nem volt és nem is lesz kegyelem a pedofiloknak, ez így volt ebben az esetben is” – így reagált a köztársasági elnök az ATV kérdésére a Sándor-palotában más témában, az örmény államfővel tartott sajtótájékoztatóján, amikor a nagy visszhangot kiváltó kegyelmi döntéséről kérdezték. A részletekről itt olvashatnak. A DK ezek után a pápához fordult. Erről pedig itt írtunk.

(Orbán Viktor hivatalos Facebook oldala)

Fotó: archív