Flórián fideszes képviselő

Technikai csődöt jelentett az Országos Roma Önkormányzat

Ország

“Jelenleg az Országos Roma Önkormányzat a folyamatban lévő adóhatósági végrehajtási eljárások miatt a törvény szerinti költségvetési támogatást nem kapja meg, a bankszámlán lévő megmaradt összeget inkasszálták, azaz az ORÖ a technikai csőd állapotába került” – idézi a Népszava Lakatos Oszkárnak, a roma testület általános elnökhelyettesének levelét, amit képviselőtársainak küldött.

Fotó: Farkas Flórián, az ORÖ korábbi elnöke, akire nem sikerült rábizonyítani a pénzlenyúlást. Kovács Tamás/MTI

Lakatos Oszkár értékelése szerint „a helyzet kritikus, szinte kilátástalan”, a képviselők a jogosan járó tiszteletdíjukat sem kaphatják meg.

Az elnökhelyettes levelében beszámolt arról a fejleményről is, hogy bár a Belügyminisztérium megígérte, hogy legalább az ORÖ fenntartásában működő sziráki és tiszapüspöki iskola után járó állami támogatást átutalja, a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárság nem intézkedett annak érdekében, hogy az inkasszóval terhelt számláról az adóhatóság ne emelje le az összeget.

Lakatos arról is ír, hogy több alkalommal telefonon is hívta Radomszki Lászlóné helyettes államtitkárt, hogy a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkárság mulasztása ellenére az utolsó pillanatban találjanak megoldást.

A helyettes államtitkár azonban nem vette fel neki a telefont és nem is hívta vissza, ami szerinte „egyértelmű jelzés az ORÖ számára az államtitkársági hozzáállást, szándékot érintően”. Lakatos szerint csak az inkasszó felfüggesztését kellett volna kérni, amíg az iskolák támogatása megérkezik rendeltetési helyükre, így viszont az iskoláknak nem jut pénz.

Farkas Flórián megúszta: nem sikerült rábizonyítani pénzlenyúlást