Senki sem akarja, mégis megépítik a hatalmas szökőkutat Nyíregyházán, Mészáros hotelének közelében

Ország

Egy hatalmas szökőkutat építenek a Nyíregyháza mellett található Sóstón. A szökőkút megépítése miatt számtalan árnyat adó fát vágtak ki, hiába tiltakoztak hónapokon keresztül a helyi civilek.

Sóstó a nyíregyháziak és a turisták kedvenc helye a városban. Gyönyörű és hangulatos, hatalmas tava, a tó körüli park fái, a csendes szökőkútjai és modern játszóterei miatt mindenki nagyon szereti, igazi felüdülést és feltöltődést nyújt fiataloknak és időseknek egyaránt. Sóstó harmóniáját azonban megtörték. Hiába tiltakoztak a civilek, megépítik a hatalmas, interaktív zenélő szökőkutat, azt, amire az önkormányzaton kívül senki sem vágyik a városban.

A civilek azért mondtak ellent a helyhatóság tervének, mert a parkerdő közepén, jelentős zöldfelületek eltüntetésével járna a szökőkút megépítése, “cserébe” pedig térkő és beton kerülne a város tüdejének számító erdőbe. Sóstón a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotel Sóstó található, a szállóhoz közeli fejlesztésre 920 millió forintot nyert el egy uniós pályázaton az önkormányzaton, amit még további közel félmilliárd forinttal tolta meg a kormány – írja a propeller.hu.

A helyi Zöld Akciócsoport többször is hangot emelt az 500 négyzetméteres betonszökőkút ellen, még lakossági fórumot is szerveztek, ahol elmondták a városvezetés képviselőinek: kérdőíves felméréseik alapján a nyíregyházi lakosság mindössze 10%-a támogatja a szőkőkút megépítését. Ennek ellenére a hatalmas betonszökőkút megépül, a munkálatok május óta zajlanak Sóstón.