Augusztustól főigazgatóság alatt működnek a zalaegerszegi múzeumok

Kultúra

Augusztus 1-jétől Havasi Bálint lesz az újonnan létrehozott Zalaegerszegi Múzeumok Igazgatóságának (ZMI) főigazgatója – közölte csütörtökön a város polgármestere.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) a városi közgyűlést követő, az azon született döntésekről beszámoló sajtótájékoztatón felidézte, hogy a zalaegerszegi múzeumi intézményrendszerben az elmúlt időszakban 10,5 milliárd forintos fejlesztés zajlott. Teljesen felújították a Göcseji Múzeumot, új szárnyként megépült a Mindszentyneum, valamint a Göcseji Falumúzeumban is zajlottak felújítások.

A beruházások révén új munkatársakkal is gyarapodott az intézményrendszer, ezért döntött úgy korábban a zalaegerszegi közgyűlés, hogy múzeumi főigazgatóságot hoznak létre, a vezetői posztjára pályázatot írnak ki, és a nyertes dönt majd a három múzeumigazgató személyéről – mondta a polgármester.
A városi közgyűlés csütörtökön határozott arról, hogy egyetlen pályázóként Havasi Bálintot, a Göcseji Múzeum

eddigi igazgatóhelyettesét, a keszthelyi Balatoni Múzeum korábbi igazgatóját nevezi ki öt évre a ZMI élére. Miután az új szervezeti felállás augusztus elsejétől működik, a főigazgató ezt követően dönt a három tagintézmény igazgatójának személyéről – közölte Balaicz Zoltán.

(MTI)