A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozást indított ismeretlen tettes ellen, aki 2024. április 25-én Szentesen, a József Attila utca 12. előtt megölt egy 52 éves helybéli nőt. A nyomozás során beszerzett bizonyítékok alapján a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Kocsárdi Dávid Máté szentesi lakos, aki ellen a rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki. Kocsárdi Dávid Máté 21 éves, kb. 175 cm magas, vékony testalkatú, rövid, barna hajú, ovális arcú. A bűncselekmény elkövetésekor sötét melegítő nadrágot, fekete kapucnis pulóvert és vörös dzsekit viselt és a képen látható fekete Neuzer férfi vázas kerékpárral közlekedett. Kérjük, hogy aki a képen látható férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen bármelyik rendőri szervnél. Telefonon a névtelenség megőrzése mellett bejelentés tehető Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság 06/62/562-400-as hívószámán, továbbá a 06-80/555-111-es „Telefontanú” zöldszámán, valamint a 112-es központi segélyhívó telefonszámon.

“Borzalmas érzés volt látni, hogy folyamatosan jöttek a debreceni szegények”

Helyi hírek

Hónap utolsó vasárnapja lévén újra ételt osztott Debrecenben a Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete. A menü ismét töltött káposzta volt kenyérrel.

A szervezők közleménye

Megdöbbentő, hogy az ország második legnagyobb lélekszámú városában – miközben mondják, száguld a fejlődésben Debrecen – mennyien élnek, élhetnek egyik napról a másikra, kiszolgáltatottan, szegénységben, nyomorban, kitaszítva a “gondoskodónak” fényezett településen. Ha ennek már a fele is igaz lenne, biztosan kevesebben szorulnának arra, hogy hétvégén ingyen ételért álljanak sorba. Pedig a sor most is olyan hosszú volt, hogy a Városházáról is látható volt. 

Sokan voltak most is, rengetegen. Borzalmas érzés volt látni, hogy folyamatosan jöttek a debreceni szegények, kisnyugdíjasok, több gyermekes családok, az utcán élők.

A 11 órai kezdés előtt fél órával már kiosztottunk 150 sorszámot Az ételosztás végére 185 nehéz sorsú embertársunk jutott meleg ételhez.

Tessék belegondolni: közel 200 magyar ember, akik csak akkor lakhatnak jól a 21. században, Európa közepén, ha sorban állnak a civilek ételosztásán. Úgy gondoljuk, nagyon nincs ez rendben. Sajnos a társadalom peremére szorultak segítségkérését azok, akik tehetnének valami érdemlegeset, nem akarják meghallani. Meddig lehet még homokba dugni a fejüket? A nyomor már nemcsak kopogtat az ajtón, itt van az országban, része a mindennapjainknak.

Akik napjainkban a debreceni utcákon járnak, láthatják, hogy a választási kampány jegyében egy párt teleszórta plakátokkal, molinókkal a várost. Mindezt valószínűleg közpénzből, nem gondoljuk, hogy a jelöltek saját zsebből finanszírozzák a nem csekély kiadásokat. Úgy hisszük, abból a pénzből, amelyet ez a párt csak a plakátokra rákölt, a mi vendégeink az év minden napján napi háromszori ellátást kaphatnának, Mert a plakátoktól még egyetlen éhes gyermek, felnőtt sem lakott jól. A valóságtól annyira elrugaszkodott az a javaslat, hogy a kampányra szánt milliókat fordítsák a nincstelenek támogatására? Szerintünk nem! Mi már többet nem tudunk tenni, elkeseredettek vagyunk, mennyien kénytelenek órákat sorban állni azért, hogy meleg ételhez jussanak, Higgyék el, nem úri passzióból teszik.

Tisztelettel köszönjük mindenkinek a támogatását. Külön köszönjük a debreceni pékség segítségét, illetve annak a debreceni hölgynek a felajánlását, aki minden hónapban a térre hozta ajándékát a gyermekeknek. 

Az egyesület legközelebb 2024. május 26-án várja vendégeit meleg ebéddel, szeretettel. A gyermeknap alkalmából a szüleikkel érkező gyerkőcöknek meglepetésekkel készülünk. 

Tisztelettel várjuk az adományokat az ételosztásra, és a gyermeknapra: 

>>Várjuk a debreceni lakosok adományait is, elsősorban TARTÓS élelmiszert korlátlan mennyiségben gyümölcsöt, burgonyát, almát, olajat, tisztítószereket, gyermekjátékokat, könyveket, édességet;

>>Várunk a gyermekeknek számítógépet, laptopot; 

>>Várjuk debreceni éttermek, pékségek, élelmiszerüzletek, felajánlásait, 

>>Nagy tisztelettel kérjük a debreceni tehetős embereket segítsenek abban, hogy mind több rászorulót tudjunk megvendégelni. Nagy szükség lenne az adományaikra. 

Aki szeretne segíteni, támogatást adni, az alábbi telefonszámon jelezheti.

Mobil: +36 30 9841 963

Átutalással:

Kéretlen Figyelem Debreceni Nők Közéleti Egyesülete számlaszáma:

Polgári Bank ZRT 612 00261-11059802

A közleménybe kérjük beírni: ételosztás, 2024

Aki teheti, adója egy százalékával is támogassa az egyesületet. 

Adószámunk: 18994766—1—09 

– Tukoráné Kádár Ibolya, az egyesület vezetője –