Iskolakezdési csomaggal segített a Mátrix Alapítvány

Helyi hírek Kultúra

Évente tízezer rászorulót támogatnak. 

A szegedi Mátrix Közhasznú Alapítványtól négyszázötven kisgyermekes család kapott iskolakezdésre színes ceruzát, tollat, füzeteket, vízfestéket, temperát, tolltartót, iskolatáskát, és hozzá szeretetcsokit.

Rácz Anett, az alapítványi vezetője a szeged.365.hu-nak elmondta, hogy a mélyszegénységben élők esélyegyenlőségét szeretnék javítani az adományokkal.

“Sajnos egyre többen kénytelenek úgy dönteni, hogy a rezsi, az iskolaszerek vagy a megélhetés szenvedjen hátrányt a beiskolázás idején. “

A 450 iskolakezdési csomagot cégek és magánszemélyek támogatásával, a bohócdoktorok önkéntes segítségével sikerült eljuttatni a kisgyermekes családokhoz.
A Mátrix Alapítvány 2003 óta közhasznú szervezetként működik, és évente 10 ezernél is több kisgyermeknek, nagycsaládnak, idősnek nyújt különféle támogatásokat, amit a személyi jövedelemadó 1%-ból és adományokból fedeznek. Emellett nyári táborokat szerveznek, a Bohócdoktorok beteg gyermekeket segítenek és látogatnak, és ingyenes közösségi pogramokat rendeznek.
Ezért várják tárgyi adományok felajánlását cégektől és magánemberektől is. Mint a weboldalukon írják:

“Ne gondoljon óriási dolgokra, a legapróbb felajánlás is óriási jelentőségű! “

Fotó: Mátrix Alapítvány Facebook-oldala