A MÁV applikációjában is megválthatók a helyi buszbérletek Várpalotán

Helyi hírek

A MÁV új applikációjában is megvásárolhatók lesznek a helyi buszbérletek Várpalotán március 1-jétől. A fejlesztés illeszkedik a MÁV és a Volán csoport fejlesztéssorozatába – közölte pénteki online sajtótájékoztatóján a Volánbusz elnök-vezérigazgatója.Pafféri Zoltán elmondta, hogy az alkalmazás évi mintegy 8 ezer vásárlási lehetőséget vált ki Várpalotán. Közölte, hogy 60 ezer autóbuszjárat 7 vonalon, 1,3 millió utast szállít a városban. Az applikáció használatával az utasok meg tudják tervezni az utazást, megvehetik a vonatjegyet és a buszbérletet.

A jegyértékesítés, a menetrendi összekapcsolás, valamint az utastájékoztatás területén már korábban is történt közös fejlesztés a MÁV és a Volán között azzal a céllal, hogy minél több utast nyerjenek meg a közösségi közlekedésnek – tette hozzá a vezérigazgató.

Elmondta azt is, hogy az elmúlt két esztendőben 900 új buszt állítottak forgalomba, idén a tervek szerint több mint 800 új autóbusz szolgálja majd az utasok kényelmét Várpalotán.

Kerékgyártó József, a MÁV-START vezérigazgatója elmondta, hogy a fejlesztések során lehetőség szerint a magyar kis- és közepes vállalkozások munkáját veszik igénybe. Kiemelte a digitális fejlesztések jelentőségét.

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere (Fidesz-KDNP) arról beszélt, hogy a két cég közösen lehet igazán versenyképes. Az új applikáció jelentőségét növeli, hogy mára a lakosság jelentős hányada rendelkezik okostelefonnal, így képes az alkalmazás előnyeit kihasználni – fűzte hozzá.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük