Samsung-gyár Gödön

A dél-koreai sajtóból derült ki, hogy újabb akkumulátorgyár épül Magyarországon

Gazdaság

Egy újabb, Gödön felépülő akkumulátorgyárról olvasható hír a dél-koreai sajtóban – írja az Átlátszó.

A Samsung SDI megerősítette, hogy döntés született a harmadik gödi gyár megépítéséről – számolt be egy dél-koreai hírportál. Az Átlátszó felidézi, a szóban forgó üzemről

már tavaly januárban írt a villanyautosok.hu. Az akkori híradás még arról szólt, hogy a Samsung SDI a tervezett új üzemben kizárólag a BMW-nek gyártana hengeres akkumulátorcellákat a BMW új, debreceni akkumulátor-összeszerelő üzeme számára.

A The Elec koreai hírportál cikke most arról ír, hogy az újabb magyarországi gyárba történő beruházás hátterében a Hyundai Motor Grouppal való együttműködés áll. A Samsung SDI 2026 és 2032 között a Hyundai Motor Company által az európai piacra dobott új generációs elektromos járművekhez szállítana akkumulátorokat.

A lap ír arról is, hogy már javában zajlik a harmadik gyárhoz a munkaerő-toborzás. A munkásokat a Fülöp-szigetekről veszik fel, nem pedig Európából, olvasható a hírportálon. A Samsung SDI magyarországi leányvállalata a Fülöp-szigeteki Tengerentúli Foglalkoztatási Hatósággal kötött együttműködési megállapodást annak érdekében, hogy a filippínó munkatársak az új magyarországi akkumulátor-gyárban dolgozhassanak.

Fotó: Göd-ÉRT Egyesület

Kapcsolódó:

Felkészül Debrecen? Iijesztő mértékben szennyezi környezetét a gödi akkumulátorgyár