A holland kormány évi 82 millió eurót fordít arra, hogy megóvja a fiatalokat a bűnözéstől

Európa

A holland kormány évi 82 millió eurót kíván arra fordítani, hogy megóvja a fiatalokat a bűnözéstől – írta az NlTimes című hírportál kedden Dilan Yesilgöz-Zegerius igazságügyi és biztonsági miniszter bejelentésére hivatkozva.

A hírportál szerint a finanszírozást 15 olyan holland település, a többi között Amszterdam, Rotterdam, Hága kapja, ahol a legelterjedtebb a fiatalkori bűnözés, különösen a kábítószer- kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése. A települések önkormányzatainak konkrét cselekvési terveket kell készíteniük a probléma megoldására. A listára még ebben az évben további városok is felkerülnek. A kormány azt szeretné elérni, hogy a városok a pénzt a fiatalok munkalehetőségeinek javítására fordítsák, és szigorú büntetéseket helyez kilátásba azok számára, akik a bűnözés útjára lépnek.

“A kábítószer-kereskedők már általános iskolás korú gyerekeket is megkörnyékeznek és futármunkára toborozzák őket. A fiatalokat beszippantja a bűnözés, és elveszítik a jövőjüket. Csak intenzív személyközpontú megközelítéssel tudjuk megállítani, hogy a bűnözök nyomást gyakoroljanak a gyerekekre és a fiatalokra” – idézte az igazságügyi miniszter szavait az NlTimes. Sajtóinformációk szerint, a kormány a 82 millió eurós összeget, 2025-től 100 millióra tervezi megemelni.