Már lehet pályázni az Új Európai Bauhaus-díjakra

Európa

Az Európai Bizottság ma meghirdette az Új Európai Bauhaus-díjak elnyerésére irányuló első díjpályázatot. A pályázat azokat a bevált módszereket, követésre méltó példákat és kiváló koncepciókat hivatott reflektorfénybe állítani, amelyek egyértelműen kifejezésre juttatják az új európai Bauhaus értékeit: a fenntarthatóságot, az esztétikumot és a befogadást. Az Új Európai Bauhaus-díjakra vagy már megvalósult projektekkel lehet pályázni, vagy – ha a pályázók diákok vagy fiatal (30 évnél nem idősebb) szakemberek – olyan pályaművekkel, amelyek jövőbe mutató elképzeléseket vázolnak fel.

A Bizottság tíz kategóriában ítél oda díjakat, kategóriánként kettőt: az Új Európai Bauhaus-díjjal a már megvalósított projekteket, az Új Európai Bauhaus Fiatal Tehetségei díjjal pedig az ígéretes fiatalok által benyújtott elképzeléseket, ötleteket fogja jutalmazni.

Az Új Európai Bauhaus-díjjal jutalmazott győztesek – mind a tíz kategóriában – fejenként 30 000 euró összegű pénzjutalomban részesülnek majd, míg az Új Európai Bauhaus Fiatal Tehetségei díjat elnyerő győztesek – ugyancsak mind a tíz kategóriában – fejenként 15 000 euró összegű pénzjutalmat vihetnek haza. A pályaművek benyújtásának határideje 2021. május 31.