Pannon Egyetem- Sárkányhajó Verseny

A Pannon Egyetem nyerte meg a vándorkupát a sárkányhajós versenyen

Egyetem

Vasárnap rendezték meg a Balatonfüredi Sportuszodában az I. Veszprémi Rendvédelmi és Közigazgatási medencés Sárkányhajó Versenyt, vagy másnéven a ”Közig Vándor kupát”. Az első helyezettnek járó vándorkupát a Pannon Egyetem csapata vehette át. 

A feszített víztükröt most az úszók helyett egy óriási hajó foglalta el Füreden a hétvégén, reggel kilenc órától egészen délután kettőig. A medencés sárkányhajózás nem egyszerű feladat, ugyanis a két 6-6 fős csapat tagjai egymással szemben ülnek a hajóban, a cél pedig az ellenfél eltolása legalább 2 méterre, egy percen belül. Az intenzív, nagy izomerőt és koncentrációt igénylő sportágnak Ficsor Karolina Diána r. alezredes, Veszprém új kapitányságvezetője az egyik legnagyobb pártolója.

,,…Egy barátom által ismertem meg a sárkányhajózást. Igazán nekem való sport, húsz fő ül a hajóban, van egy dobos, aki adja a ritmust és egy kormányos. Tavaly Európa-bajnokságon is szerepeltünk, ahol a női hajóval aranyérmet nyertünk 200 méteren. Kőkemény edzés kell hozzá, nagyon kemény és intenzív sport, tökéletesen kikapcsol és levezeti a stresszt„

Az alezredes asszony pártfogásának és Veszprémi Rendőr Sportegyesület szervezésének köszönhetően, valamint Porga Gyula, Veszprém város polgármestere fővédnöksége alatt Füreden is megmutathatták a rendvédelmi- és közigazgatási szervek, hogy mennyire kitartóak és eredményesek tudnak lenni egy csapatban. Az összetartást erősítő, csapatépítőnek is beillő versenyen pedig derekasan szelték a habokat a résztvevők.

A díjakat Járosi Péter, a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke, valamint Sótonyi Mónika, Veszprém Város önkormányzati képviselője adta át, az első helyezett Pannon Egyetemet a Nemzeti Védelmi Szolgálat csapata (NVSZ KDRO) követte a sorban, a harmadik helyezésért járó díjat pedig Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vehette át.

Pannon Egyetem