Kötelező oltást írtak elő a Debreceni Egyetem egészségügyi szakos hallgatói számára

Egyetem

Csak indokolt esetben adható felmentés, egyébként órára sem járhat a diák.

Szeptember hatodikáig kötelező legalább az első oltást megkapniuk a Debreceni Egyetemen Általános Orvostudományi Karán, Egészségügyi Karán, Fogorvostudományi Karán, Gyógyszerésztudományi Karán, és Népegészségügyi Karán tanuló, valamint ezek előkészítő képzésein részt vevő diákoknak, továbbá azoknak is, akik tanulmányaik miatt egészségügyi vagy szociális intézménybe lépnek be – derül ki a Debreceni Egyetem rektora és a Klinikai Központ elnöke által közösen írt levélből, amelyet a Telex szúrt ki a Redditen.

Az egyetem megerősítette, hogy a levél valós, aki nem oltatja be magát, az elmulasztja az órákat. Felmentést az kaphat, akinek orvosi igazolása van arról, hogy neki egészségügyi indokokból nem javasolt az oltás. A döntést a július végén hozott törvény alapján hozták meg, amiben kötelezővé tették az oltást az egészségügyi dolgozóknak.

Az intézményt a kormánnyal egybecsengően azt vallja, hogy a járvány ellen az oltás a leghatékonyabb fegyver, ezért minden hallgatónak azt javasolják, aki még nem tette meg, az oltassa be magát.