Újra NDHSZ-alelnök lett Bács Zoltán

Egyetem

Tisztújító küldöttgyűlést tartott a Nemzeti Diák-, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség (NDHSZ). A küldöttek egyhangú szavazással újraválasztották a köztestület eddigi elnökét, az alelnök pedig ismét Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja lett.
A gyűlést a járványügyi helyzet miatt elektronikus formában rendezték meg. A döntéshozók egyhangú szavazással újraválasztották a szervezetet az elmúlt négy évben irányító Balogh Gábort, többszörös világbajnok és olimpiai ezüstérmes öttusázót.

A köztestület küldöttjeinek döntése szerint a szövetség alelnöke Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja lett, aki az elmúlt bő egy évben is betöltötte ezt a pozíciót. Az egyetemi vezető megbízatása négy évre szól.

Bács Zoltán kiemelte, a célok változatlanok, a most következő ciklusban is a szabadidősport minél szélesebb körben történő támogatásáért, valamint a gyerekek sporthoz való viszonyának erősítéséért fognak dolgozni.

– Mint ahogyan a köztestület nevében is benne van, a diák-, a hallgatói és a szabadidősport területén a köztestület összehangolt programokat valósít meg, amik korosztálytól függetlenül mindenkihez közelebb viszik a mindennapos sportot. Célunk, hogy a gyerekek, a fiatalok esetében életmódszerűen alakuljon ki a sportolás, ami így az egészség fenntartását is szolgálja. Alapot jelent nekünk mindehhez az, hogy a most záruló ciklusban a szövetségnek közös pályázata volt a DEAC-cal, amit a szabadidősport keretében valósítottunk meg – nyilatkozta a kancellár.

A köztestület vezetése szerint az elkövetkező időszakban is kiemelkedően fontos, hogy az európai uniós fejlesztéspolitikai ciklus tervezési folyamata során a köznevelési-, felsőoktatási illetve szabadidősport-fejlesztési elképzelések illeszkedjenek az EU társfinanszírozása mellett megvalósítandó egyes, úgynevezett operatív programokba.

unideb.hu