Debreceni siker a Medikus Kupán

Egyetem

A Debreceni Egyetem hallgatói nyerték az idei Medikus Kupát. A vasárnap zárult rendezvényen több mint háromezren vettek részt. A négy orvosképző intézmény sportolói öt sportágban versenyeztek. Az összesített pontversenyben a debreceniek végeztek az élen.
Három napon át versengtek egymással a magyar orvos- és egészségtudományi felsőoktatásban tanuló diákok a Debreceni Egyetemen. A házigazda mellett a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem hallgatói mérték össze tudásukat kosárlabdában, kézilabdában, röplabdában, kispályás labdarúgásban és vízilabdában március 29-31. között.

A Debreceni Egyetem csapatai nagyon sikeresen szerepeltek a 47. Medikus Kupán. Vízilabdában, illetve férfi és női kosárlabdában nem találtak legyőzőre a debreceni medikusok, női röplabdában, női kézilabdában és férfi kézilabdában második helyen zártak, a kispályás labdarúgásban és férfi röplabdában pedig harmadikok lettek.

Az eredményeknek köszönhetően a sportági összetett versenyben és az összesített egyetemi pontversenyben is az élen végeztek a debreceni hallgatók. A 47. Medikus Kupa vasárnap a záróünnepséggel, és az ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.

– Nagyszerű dolog, hogy a sport így összehozza az embereket, és hogy a hallgatók ilyen nagy létszámban tudnak részt venni minden évben az eseményen. Azt gondolom, hogy ezt tartsátok meg, és a sport összekötő erejét soha ne felejtsétek el! – hangsúlyozta köszöntőjében Bács Zoltán kancellár.

A záróünnepségen határon túli hallgatótársaiknak is üzentek a résztvevők: mobiltelefonos vaku segítségével egyperces néma „gyertyás tüntetést” tartottak, támogatásukat kifejezve a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészi Egyetem magyar tagozatának.

A díjátadón a győzelmet vastapssal is díjazták. Az összetett versenyben a Semmelweis Egyetem a második, a Pécsi Tudományegyetem a harmadik lett. A debreceni sikerben sokan bíztak.

– A Debreceni Egyetem támogatja a sportot, a sportolást, annak minden formáját. Fantasztikus létesítményeink vannak, ez is látszott azon a teljesítményen, amit a hallgatóink nyújtottak – értékelte az eredményt Mátyus László, az Általános Orvostudományi kar dékánja.

A 2020-as Medikus Kupa házigazdája a Szegedi Tudományegyetem lesz, amelynek képviselői Lenténé Puskás Andreától, a Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgató-helyettesétől vették át a szervezési jogot jelképező botot. A kupa vándorserlege addig is Debrecenben marad.

unideb.hu