Novemberi programok az Agórában

Egyetem

Több rendhagyó program, illetve programsorozat is színesíti az Agóra kínálatát novemberben.

2017. november 6-án, hétfőn 15 órakor Természet/Művészet címmel kiállítás nyílik az Agóra fogadóterében. A tárlaton grafikákba, ékszerekbe, animációs kisfilmekbe és ruhatervekbe öntve vallanak a debreceni Kós Károly Művészeti Szakgimnázium 11. évfolyamos diákjai arról, hogyan kapcsolódnak ők, mint egyének és alkotók a természethez.

Hogyan fedezte fel Szent-Györgyi Albert, hogy a paprikának különösen magas a C-vitamin tartalma? Ki volt az első tudós, aki kétszer is Nobel-díjat kapott? Milyen messziről küldi képeit a Hubble űrtávcső, és hogy működik az öntisztuló beton? A Magyar Tudomány Napja és a Tudomány Világnapja alkalmából november 7. és 12. között különleges előadásokat hallhatnak az Agórában az érdeklődők.

2017. november 22-én ismét az Agóra ad otthont az iTTKutathatsz – Természettudományos és Mérnöki Fesztiválnak, amelyen a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara mutatkozik be.

A Vasárnapi tudomány című foglalkozásokon novemberben a gyerekek kémiai kísérleteken vehetnek részt, belekóstolhatnak a meteorológia tudományába, a littleBits készletek segítségével saját kezűleg készíthetnek a Csillagok háborúját megidéző, elektronikus kütyüket vagy kitanulhatják a komposztálás lépéseit.

Részletes program