Folytatta jó szereplését a DEAC

Egyetem

Ismét győzött a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a hétvégi fordulóban. A DEAC II. 6-1-re győzött a debreceni derbin a DSC ellen, míg a DASE fájó vereséget szenvedett Monostorpályiban.
NB III – Idegenben nyert a DEAC

A múlt heti siker után, ismét győzött az egyetemi csapat. Az együttes 3-0-ra nyert a szintén újonc Tiszafüred VSE vendégként az NB III ötödik fordulójában. A gól nélküli első játékrész után, a második félidő elején megszerezte a vezetést a DEAC, Nagy Dávid volt eredményes. A második találat a tiszafüredi Csábi Norbert öngóljából született, majd a mérkőzés 89. percében a Nagy Dávidot csereként váltó Csörgő Krisztián is betalált, ezzel beállítva a 3-0-s végeredményt. Megérdemelten győzött a DEAC, és az külön kiemelendő, hogy a csatársor remeklése mellett a csapat védekezése is stabil, Csúri Bence száznyolcvan perce nem kapott gólt.

A DEAC edzője, Sáfár László a meccs után így nyilatkozott: „az első félidőben inkább a küzdelem dominált mind a két csapat részéről. A kapuk nem igazán voltak veszélyben. A második félidőben a mi akaratunk érvényesült, gyorsabban és precízebben játszottunk ellenfelünknél. Ez gólokban is megmutatkozott így jó helyre került a három pont”.

A DEAC, győzelmével megerősítette pozícióját a tabella harmadik helyén.

Tiszafüredi VSE-DEAC 0-3
Gól:Nagy D., Csábi (öngól), Csörgő

Megye I – Három góllal kapott ki a DASE

A múlt heti Kaba elleni győzelmet most egy „sima” 3-0-s vereség követett a Monostorpályi csapata ellen idegenben. Dér Istvánék a győzelem reményében utaztak az idei év meglepetéscsapatához, de nem sikerült pontot, pontokat szerezniük. A DASE vereségével és négy bajnoki pontjával maradt a tabella tizenegyedik helyén.

Monostorpályi SE-DASE 3-0
Gól: Hegedűs, Tóth A., Kiss G.

Megye II – Megint hatot rúgott a DEAC II.

Tovább tart a DEAC II. menetelése. A csapat a hétvégén debreceni derbit vívott a Debreceni Sport Club együttesével az agrár pályán. A DEAC II. végül nagy fölénnyel, 6-0-ra nyert. Csák Zsolt duplázott, Köstner Tamás ezúttal egy gólt vállalt, illetve betalált Posta Norman is. A DSC játékosa, Tóth Csaba pedig öngólt rúgott. Ha így folytatja a gárda, komoly esély van arra, hogy Katona László csapata az idei szezon végén feljutást ünnepeljen. Négy forduló után csak a DEAC II.-nek hibátlan a mérlege a Megyei II. osztályban.

DSC-DEAC II. 0-6
Gól:Köstner, Tóth (öngól), Csák (2), Lévai, Posta

Sorsoltak a Magyar Kupában: Érkezik a Budafok

A DEAC a tavalyi kiírásban a legjobb négyig menetelő, jelenleg az NBII-ben szereplő Budafoki MTE együttesével játszik a 64 közé jutásért a Magyar Kupában. Az ellenfél csapatát az NBI-ből ismert Prukner Lászó vezeti, és olyan játékosok szerepelnek benne, mint a többszörös válogatott Csizmadia Csaba és Filkor Attila.

A mérkőzést jövő szerdán, szeptember 20-án 15 órától rendezik az Egyetemi sporttelepen.

unideb.hu