Ízek csatája a Víztoronyban

Egyetem

A Debreceni Egyetemen különböző programok – Erasmus, Tudományok Határok Nélkül, Stipendium Hungaricum és teljes vagy részképzésben – keretében tanuló külföldi hallgatók mellett a magyar hallgatókat is várta a DEHÖK Hallgatói Külügyi Bizottsága az idei szemeszter tavaszi „vacsoracsatájára” április 4-én a Víztoronyba. A rendezvény legfőbb célja, hogy az itt tanuló külföldi és magyar diákok megismerjék egymás kultúráját a különböző országok gasztronómiáján keresztül. Zászlók, nemzeti és népviseletek, zenék és különleges dekorációk színesítették az estét.

A konyhák és kultúrák megismerésének estjén osztrák, török, kínai, lengyel, nigériai, vietnámi, spanyol és olasz csapatok hozták el nemzeti különlegességeiket, a magyar ételek sorát pedig a Külügyi Bizottság, a magyar hallgatók és tanáraik által készített ételek is bővítették.

– Az előzetes regisztráció eredményeinek ellenére sokkal többen jöttek el, mint amire számítottunk. Több mint 100 külföldi hallgató vett részt a rendvényen, így remek hangulat kerekedett az este folyamán. Az új helyszín pedig tökéletesnek bizonyult, hosszú ideje próbálkoztunk megtalálni a megfelelőt, úgy érzem végre sikerült – fogalmazott Erdei Regina, a DEHÖK Hallgatói Külügyi Bizottság elnöke.

A zsűri véleménye alapján a Debreceni Egyetem Nemzetközi Irodájának díját egy osztrák fiú nyerte, aki kitett magáért, hiszen a helyi népviseletet is bemutatta Ausztria gasztronómiája mellett. A Külügyi Bizottság és az ESN Debrecen a lengyel csapatot díjazta, akik a rengeteg finom étel mellett az asztaluk díszítésével is kivívták a figyelmet és az elismerést. A közönségdíjat holtversenyben Magyarország és Nigéria nyerte. A magyar csapat a fairplay jegyében viszont átengedte a díjat a nigériai hallgatóknak.

A díjazottak díszített fakanalakkal, magyar édességekkel és a Víztorony ajándékival lettek gazdagabbak.