Debreceni hallgató is részt vehet a neves konferencián

Egyetem

Az iráni származású Dr. Amirhosein Mosavi neve is felkerült az idei, Németországban megrendezett Green Talents Award Tour nyerteseinek listájára.

A Debreceni Egyetem Informatikai Tanszékének végzős hallgatóját 26 társával együtt 90 ország több, mint 500 jelentkezője közül választotta ki egy neves német kutatókból álló zsűri.

A szerencsés kiválasztottak nyereménye nem más, mint részvételi lehetőség a minden évben megrendezésre kerülő Zöld Tehetségek – A fenntartható fejlődésért elnevezésű nemzetközi konferencián, amelyet Prof. Johanna Wanka, német szövetségi oktatási és kutatási miniszter neve fémjelez. A tudományos találkozó célja, hogy felhívja a figyelmet a nemzetközi összefogás jelentőségére és a fenntartható fejlődés megvalósítására.

A konferencián való részvételi lehetőséget minden évben körülbelül 25 fiatal kutató nyeri el, akik különböző országokban más-más tudományágakban végzi munkájukat, és akiknek kimagasló teljesítménye lehetővé teszi egy fenntarthatóbb és még inkább környezettudatos társadalom kialakítását és működését.

Az idei győztesek két héten keresztül vehetnek majd részt a Green Talents konferencián, illetve tudományos workshopokon vezető kutatók és neves intézmények képviselőinek társaságában. Az intézmények neve között szerepel például a Fraunhofer Fokus, a KWB, a Henkel vagy akár a ThyssenKrupp Steel Europe.

A konferencián többek között arra is lehetőség nyílik a nyertesek számára, hogy elmélyüljenek kutatási területeik aktuális kérdéseiben, kapcsolatokat építsenek más országok kutatóival, valamint hogy lefektessék az alapjait egy lehetséges jövőbeni, országhatárokon átívelő együttműködésnek. A résztvevők továbbá lehetőséget kapnak arra, hogy 2016-ban visszatérjenek Németországba, hogy egy anyagilag teljes egészében finanszírozott kutatásban vegyenek részt egy általuk választott intézménynél.