Idegenben bizonyíthatnak a kosarasok

Egyetem

Az amerikai centerrel megerősített férfi kosárlabdacsapat megszerezheti első idegenbeli győzelmét a hétvégén a MAFC ellen. A férfi futsalosokra megyei derbi vár, a DEAC NB III-as focistái pedig Nyírbátorban küzdenek meg a három pontért.

Labdarúgás
NB III. – Nyírbátorban javíthat a DEAC

A Putnoktól elszenvedett 3-1-es hazai vereség után a következő fordulóban is nehéz feladat Nagy Dávidékra, ugyanis ahhoz a Nyírbátorhoz látogatnak, amely már rutinos résztvevője az NB III-nak. A 8. helyen álló vendéglátók – a 9. helyezett DEAC-hoz hasonlóan – eddig 13 pontot szereztek. A meccs szombaton délután fél 3-kor kezdődik a nyírbátori sporttelepen.

Megye I. – A pontnélküli Tégláshoz látogat a DASE
A megye I-es bajnokság hétvégi fordulójában a DASE Tégláson játszik. A hazaiak 10 fordulót követően pont nélkül állnak a tabella utolsó helyén. A DASE előző két meccsét megnyerte, a csapat 10 pontjával, jelenleg a 11. A találkozót vasárnap délután fél kettőtől rendezik.

Megye II. – Hazai pályán a listavezető DEAC II.
A DEAC II. a megye II. Déli csoportjában az eddigi 10 meccséből kilencet megnyert, és vezeti a tabellát. Most a Konyár együttesét fogadják a debreceniek. A mérkőzést szombaton délután fél kettőtől rendezik az egyetemi sporttelep műfüves pályáján.

Férfi kosárlabda – Kulcsfontosságú idegenbeli mérkőzés előtt a DEAC
Idegenben lép pályára az NBI A-csoportos kosárlabda bajnokság 5. fordulójában a DEAC. A szombaton 18 órától kezdődő MAFC elleni találkozónak ismét óriási jelentősége lesz, egy esetleges győzelemmel megszilárdíthatná helyét a középmezőnyben Berényi Sándor együttese.

A DEAC első idegenbeli szereplése nem sikerült a legjobban, a bajnok Alba Fehérvárnál 19 pontos vereséget szenvedtek. Azóta a vezetőedző számolhat Molnár Andrással és Farkas Attilával is, ráadásul Dallas Lauderdale személyében komoly erősítés érkezett a csapathoz. A debreceni egyetemi csapatnak nem lesz egyszerű dolga a fővárosban, de az Atomerőmű és a Jászberény ellen mutatott koncentrált, taktikus játékkal megszerezhetik történetük első vendéggyőzelmét.

Női kosárlabda
A DEAC női kosarasainak a TFSE lesz a következő ellenfele az amatőr NB piros csoportban, pénteken 18.45-től Budapesten.

Kézilabda

A DEAC férfi kézilabdacsapata az NB1/B keleti csoportjának következő fordulójában október 21-én, szombaton idegenben, a jelenleg nyolcadik, Törökszentmiklósi Székács csapata ellen lép pályára. A meccs 16 órakor kezdődik.

Férfi futsal- Megyei derbit játszik a DEAC
A futsal NB 1 következő fordulójában az élvonalba frissen feljutott DEAC, a jelenlegi listavezető, bajnokesélyes berettyóújfalui Mezei-Vill FC csapatát fogadja pénteken 17.30-tól a DESOK-ban.

Női futsal
A DEAC NB 2-es női futsalcsapata vasárnap 19 órától hazai pályán, a Szolnok ellen játszik.

Floorball
A DEAC floorballcsapata a hétvégén a Phoenix Titans vendége lesz Törökbálinton. Az eddig hibátlan debreceniek két győztes meccs után bíznak abban, hogy folytathatják jó sorozatukat. Pályára lép az egyetemi csapatban a kanadai táblázatot vezető Pál Lóránt-Okos Csanád duó, valamint Hojcska Péter is, aki két év kihagyást követően tér vissza a DEAC kötelékébe. A találkozó szombaton délután fél kettőkor kezdődik.

Röplabda

Szerdán a Magyar Kupában a 8 közé jutásért játszott a DEAC férfi röplabdacsapata. Az egyetemi gárda a párharc első meccsén hazai pályán 3-0-ra kikapott a Dunaferrtől. Vasárnap pedig már bajnoki következik, a DEAC NB 1-es férfi röplabdacsapata 17 órától a Pénzügyőr SE vendégeként lép pályára Budapesten.