Bringapark épült Kaposváron

Sport

Átadták a 80 millió forintból épült bringaparkot a kaposvári Városligetben csütörtökön. Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős államtitkár az eseményen azt mondta: az ilyen és ehhez hasonló beruházások célja rávenni az embereket, hogy többet mozogjanak.

A politikus ezt nagy kihívásnak nevezte, különösen a gyermekeknél, akik közül a mindennapos testnevelésórák bevezetése ellenére is egyre több az elhízott és a túlsúlyos.

Tapasztalatok szerint ha sikerül olyan létesítményeket építeni, amelyek felkeltik az érdeklődésüket, onnan el sem lehet mozdítani őket – mutatott rá.

Hozzátette, hogy ezért hirdették meg a bringapark és görparképítési programot, az ennek köszönhetően kialakított pályák ifjúsági találkozási pontként is szolgálnak.

Révész Máriusz beszámolt arról, hogy már több mint 120 bringapark építését támogatták. A pályák nagyon népszerűek, Kaposváron már egy újabb létesítését is tervezik – mondta.

Szita Károly (Fidesz-KDNP), a somogyi vármegyeszékhely polgármestere arról szólt, hogy az önkormányzat 20 millió forint támogatást kapott az országos bringapark programtól a most átadott pálya építéséhez.

A településvezető utalt rá: Kaposvár egyik legfontosabb célja, hogy lakosai 2030-ra Magyarország legegészségesebb polgárai legyenek, vagy legalább Kaposvár legyen az egyik város, ahol az ország legegészségesebb polgárai élnek.

Az eseményen elhangzott, hogy a 160 méter hosszú, aszfaltozott kaposvári bringapálya úgynevezett pumpapálya. Kialakításának köszönhetően az ügyes kerékpárosoknak alig kell tekerniük a pedált, hogy végig tudjanak menni rajta.

Emellett tornáztatja a gerincet és kíméli az ízületeket.

Kezdőkép: A kaposvári bringapark az átadás napján, 2023. április 13-án. A 80 millió forintból épült, 160 méter hosszú, aszfaltozott kaposvári bringapálya egy úgynevezett pumpapálya. Különlegessége, hogy kialakításának köszönhetően az ügyes kerékpárosoknak alig kell tekerniük a pedált, hogy végig tudjanak menni rajta. MTI/Katona Tibor