Röplabda Magyar Kupa: Kedvező sorsolást kapott a női címvédő Vasas

Sport

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) székházában elkészítették a Magyar Kupa 2022/23-as kiírásának sorsolásait.

Az MRSZ közösségi oldalának hétfői beszámolója szerint a férfiaknál a címvédő, elmúlt három kiírásban győztes Pénzügyőrre az első körben – a legjobb 16 között – NB I-es, vagy Budapest bajnokságban szereplő rivális vár, ezt követően az Extraligában újonc MÁV Előre SC-Foxconnal mérkőzhet meg, míg az elődöntőben a Kecskeméti RC-vel találkozhat az alsó ágon.

A felső ág jóval nehezebbnek tűnik, ugyanis az idén tavasszal ezüstérmes Kazincbarcika és a bronzérmes Kaposvár mellett ide kapott besorolást a bajnokságban harmadik MAFC, valamint az ugyancsak Extraliga-résztvevő Kistext SE és DEAC is.

A nőknél a címvédő és bajnok Vasas Óbuda másodosztályú rivális ellen kezd a nyolcaddöntőben, ezt követően – a papírforma alapján – az MTK Budapesttel mérkőzhet, míg az elődöntőben a Fatum-Nyíregyháza, UTE, MÁV Előre SC-ST. Solar hármasból kaphat ellenfelet.

A felső ág itt is “sűrűbb”, ugyanis a tavasszal döntős, bajnokságban bronzérmes Szent Benedek RA-ra már a negyeddöntőben nehéz rivális, a Kaposvár várhat, az ottani továbbjutónak pedig a döntőbe kerülésért vélhetően a bajnoki ezüstérmes Békéscsabát kell majd legyőznie.