Női röplabda Eb-selejtező – Újabb sikerrel a kijutás küszöbén a magyarok

Sport

A magyar válogatott 3-0-ra nyert Dánia ellen a női röplabda Európa-bajnoki selejtezősorozat harmadik fordulójában vasárnap, az E csoport első tornájának otthont adó Belfort-ban.

A pénteken Izrael, szombaton pedig a házigazda franciák ellen győztes magyarok így nagyon közel kerültek ahhoz, hogy sorozatban negyedszer is kijussanak a kontinenstornára. Ezt a jövő péntektől vasárnapig a Ludovika Arénában sorra kerülő második körben az első, Izrael elleni mérkőzés megnyerésével ki is vívhatják.
A csoportból az első kettő jut ki az augusztus 18-án kezdődő szerb, horvát, román, bolgár közös rendezésű kontinensviadalra.

Európa-bajnoki selejtező, nők, 3. forduló, E csoport, Belfort: Magyarország-Dánia 3-0 (18, 20, 13)
———————————–
a legjobb pontszerzők: Török, Gyimes 10-10, Szakmáry 9, illetve Elbaek 15

A magyarok lengyel szövetségi kapitánya, Jakub Gluszak egy helyen változtatott korábbi kezdőcsapatán: Kump Alíz helyett Bodovics Hanna kapott lehetőséget centerposzton.

Az első pontot a dánok szerezték, de a magyarok gyorsan fordítottak, és hamar nagy különbségű előnyt alakítottak ki. A rivális a magyar csapat hibáit kihasználva 10-10-nél egyenlített, de egy újabb jó pediódussal ismét megnyugtató lett a nemzeti csapat előnye, amit a szett végéig meg is őrzött.

A második játszmában meglepték Gluszak tanítványait a lelkesen röplabdázó dánok, a szakember így feladót cserélt, és Király-Tálas Zsuzsanna helyére Bagyinka Fannit küldte be. Három pont is volt a magyarok hátránya, de 15-14-nél már vezettek, a szettet Török Kata és Pallag Ágnes ponterős játékának köszönhetően végül megnyugtató különbséggel nyerték.

A harmadik etapra már nagy különbség alakult ki a felek között, a dánok egyre jobban elfáradtak, így Gluszak eddig kevesebb lehetőséget kapott játékosait is pályára küldte, ám a csapat eredményességén ez mit sem változtatott: a magyarok 76 perc alatt győztek.

A találkozó legeredményesebbje a dánok feladóátlója, Helena Elbaek volt 15 ponttal, a magyaroktól Török és Gyimes Zsófia egyaránt tíz pontot szerzett.

Korábban:
Franciaország-Izrael 3-0 (16, 19, 14)
Az állás: 1. Magyarország 8 pont, 2. Franciaország 7, 3. Izrael 3, 4. Dánia 0

szombaton játszották:
Magyarország-Franciaország 3-2 (24, -14, -19, 23, 12)
Izrael-Dánia 3-0 (19, 16, 16)

pénteken játszották:
Magyarország-Izrael 3-0 (18, 14, 12)
Franciaország-Dánia 3-0 (18, 15, 16)

(MTI)

Fotó: hunvolley.hu