Kenderesi Tamás úszó

Hazaengedik Koreából a szexuális zaklatással vádolt Kenderesi Tamást

Sport

Kenderesi Tamás csütörtökön hazatérhet Dél-Koreából. Az úszót korábban szexuális zaklatással vádolták meg.

Pénzbüntetés fejében kiengedik Kenderesi Tamást Dél-Koreából

– mondta a Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya az úszók vizes vb utáni sajtótájékoztatóján a Duna Arénában. Sós úgy tudja, az olimpiai bronzérmes úszó csütörtökön érkezhet haza – írta meg a HVG.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kenderesi Tamás (@tamaskenderesi) által megosztott bejegyzés

A sportolót egy időre őrizetbe vette a kvangdzsui rendőrség, miután egy 18 éves nő szexuális zaklatással vádolta meg vasárnap.

Kenderesi elismerte ugyan, hogy hozzáért a lányhoz, de tettét megbánta, bocsánatot is kért, a zaklatást viszont tagadta. Kenderesi helyzetét az is rontotta, hogy nem volt nála semmilyen igazolvány, se akkreditációs kártya. Ez is közrejátszott abban, hogy a hatóságok úgy döntöttek: a vizsgálat ideje alatt, vagyis tíz napig nem hagyhatja el az országot. A rendőrség hétfőn vádemelési javaslattal fordult az ügyészséghez. A rendőrségnek Kenderesi jelezte: hajlandó kifizetni és letétbe helyezni a becsült bírságnak megfelelő összeget, csak engedjék haza.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Kenderesi Tamás (@tamaskenderesi) által megosztott bejegyzés

Az úszószövetség korábban azt közölte, hogy a vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A szövetségi kapitány a HVG tudósítójának a fegyelmi eljárásról azt mondta, annak elindítása az elnök, Wladár Sándor hatásköre.

Az enyém más. Én mindig a gyerekért aggódom. Először engem azért hívtak, hogy kórházban van. Aztán kiderült, hogy nem ez a helyzet

– nyilatkozta Sós Csaba.