Kiütéses siker a Honvéd ellen

Sport

Az elmúlt négy bajnokiján csak két pontot szerző, címvédő Debrecen hazai környezetben 4-0-ra kiütötte a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának szombati játéknapján.

Kondás Elemér együttese ezt megelőzően legutóbb augusztus 24-én a Haladás ellen gyűjtötte be a három pontot.

OTP Bank Liga, 10. forduló:
DVSC-TEVA – Budapest Honvéd 4-0 (2-0)
————————————-
Debrecen, 2600 néző, v: Németh Á.
gólszerzők: Tisza (15.), Sidibe (38.), Vadnai (46.), Varga J. (61.)
sárga lap: Gazdag (20.), Ikenne-King (43.), Vécsei (60.)

DVSC:
——–
Novakovic – Lázár, Máté, Mészáros, Korhut – Jovanovic, Varga J., Tisza (Balogh N., 73.), Szakály P. (Ferenczi J., 83.), Bódi (Vadnai, a szünetben) – Sidibe

Honvéd:
——-
Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovic, Kosnic, Alcibiade – Gazdag, Portilla (Ihrig-Farkas, a szünetben), Vécsei (Job, 71.), Hidi, Vidovic (Nagy G., a szünetben) – Youla

Az első percektől kezdve egyértelmű volt, hogy ezen a találkozón a hazaiak akarják jobban a győzelmet, ráadásul a csapat összeszedettnek is tűnt, s – a kispesti védelem hathatós közreműködése mellett – hamar vezetést szerzett, majd még a szünet előtt megduplázta előnyét.

A szünetben végrehajtott kettős csere nem segített a Honvédon, amely a fordulás után azonnal megkapta a harmadik gólt, s teljesen összeomlott. A DVSC fél órával a lefújás előtt negyedszer is betalált, s teljesen megérdemelten tartotta otthon a három pontot.