Görbiczék ellen kell helytállnia a Lokinak

Sport

A világ jelenlegi legjobb csapata, a Győr ellen bizonyíthat pénteken 18 órakor a DVSC-TVP-Aquaticum.

Hat éve októberben hatalmas ünnepnek lehetett szemtanúja a Hódos közönsége, a Loki 24-22-re győzte le a Győri Audi ETO csapatát. Ez még akkor is bravúrnak számított, pedig abban az időben a Rába-parti városban még csak szép álom volt a Bajnokok Ligája-győzelem, a DVSC pedig a bajnoki dobogóért volt versenyben. Az akkor pályára lépő játékosok közül vendégoldalon maradtak hárman, Herr Orsolya, Görbicz Anita és Kovacsics Anikó ezúttal is ott lesz a mérkőzésen (Hornyák Ágnes sérülés miatt hiányzik), míg a Loki kerete teljesen kicserélődött.

Messze van a realitástól a 2008. október 22-én lejátszott meccs eredményének megismétlését várni, elégedettek lennénk az idén februári eredménnyel és játékkal: szoros első félidő (14-15) után abszolút tisztességes eredményt ért el Varga József együttese, a 29-20-as győri siker után járt az elismerés a debreceni hölgyeknek is.

A 2014/15-ös szezon eddigi eredményei is azt mutatják, hogy az ETO-t maximum megszorongatni lehet, a remek formában levő Siófok például hazai pályán tudott szoros meccset játszani Görbicz Anitáék ellen (23-29), de a Békéscsaba 18 a Mosonmagyaróvár 19 gólos vereségbe szaladt bele, amikor a Győrrel találkozott.

Ami a mieinket illeti, az elvárás egyértelmű, az Érd ellen látott küzdőszellemet szeretnénk ismét látni. A legutóbbi fordulóban, a Ferencváros otthonában elszenvedett súlyos vereség után itt az alkalom a javításra, bizonyíthatja a csapat, hogy a Kőbányai úti produkció csak kisiklás volt, s képes a legjobbak ellen is jó teljesítményre.

A DVSC-Győr meccsek mindig remek hangulatúak, szeretnénk, ha ezúttal is megtelne a Hódos. Aki elővételben szeretne jegyet venni az csütörtökig megteheti a DVSC Kézilabda Kft. Hódos Imre Rendezvénycsarnokban található irodájában 9 és 13 óra között. A meccs napján, azaz pénteken, már csak a mérkőzés előtt, a pénztár kinyitása után vásárolható meg a belépőjegy.

Felhívjuk az elővételben jegyet vásárlók figyelmét, hogy a kapott jegyüket és a hozzá tartozó karszalagjukat gondosan őrizzék meg, mert csak együtt érvényesek.

A mérkőzés napján a megszokott időben fiataljaink is megmérkőznek a Győr ellen. 14 órától az Ifi, míg 16 órától a Junior meccs tekinthető meg a Hódosban.

dvsckezilabda.hu