Bruti Vidnyánszky

Vidnyánszky-ügy: Bruti bevitte a kegyelemdöfést a Csokonai Színház egykori igazgatójának

Egyre gyűlnek a viharfelhők Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója feje körül, miután a tavaly főpróbás baleset szenvedett két színésze, Szász Júlis és Horváth Lajos Ottó azt állítják, hogy nem kapták meg a nekik járó kártérítést.

Szamurájkardokból nyílt kiállítás a DEMKI Józsai Közösségi Házban – képek

A Mugenkiri-ryú Harcművészeti Egyesület szerette volna önökhöz közelebb hozni a szamuráj kultúrát, ezért 2024. július 3-án egész napos kardkiállítást szervezett a DEMKI Józsai Közösségi Házban. A kiállításon megtekinthették az egyesület tagjainak kardjait és egyéb eszközeit, valamint egy szamuráj páncélt.

Látványos figurák és lépések a debreceni tánciskola évzáróján

Az 1919-ben alapított debreceni Sárközy Balett és Színpadi Tánciskola ebben az évben is megtartotta az évzáró gáláját, ahol a balett tánc lelkes tanulói és művelői adtak számot tudásukról családjuk előtt a Vasutas Művelődési Központban, közismertebb nevén a VOKE-ban.

Ópusztaszer, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, Emlékpark, turizmus

A kender termesztéséről és felhasználásáról nyílik kiállítás Ópusztaszeren

Zsip-zsup kender zsup…, a kender 1000 éve címmel nyílik új, a növény termesztésének hagyományait és felhasználásának sokrétű lehetőségeit bemutató időszaki kiállítás az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban szombaton – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.