Részegen nyúlta le az ismerőse autóját, vádat emeltek a fonyódi férfi ellen

Rendőrség

A Fonyódi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, akit végül csak egy parkoló autó tudott megállítani.

A vád szerint a férfi 2024 januárjában különböző vendéglátóhelyeken nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd Fonyódon – kihasználva azt, hogy a másik férfi éppen a jármű mellett dohányzott – beült az egyik ismerőse autójába, melyet a benne lévő slusszkulccsal el is indított. Ekkor a sértett ugyancsak beszállt az autójába, az indítókulcsot azonban nem tudta visszaszerezni a férfitól, így elindultak a járművel. A férfi Fonyód belterületén ittas állapotban közlekedett úgy, hogy érvényes vezetői engedéllyel sem rendelkezett. Bár a gépjármű tulajdonosa útközben többször megállásra szólította fel a férfit, ő ezt figyelmen kívül hagyva továbbhajtott egészen addig, amíg végül egy parkoló autónak ütköztek.

A kiérkező járőrök a férfi ittasságát észlelve mintavétel céljából a Siófoki Kórházba előállították.

A Fonyódi Járásbíróság a 2024. március 19-én megtartott tárgyaláson a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat, akit halmazati büntetésül egy év, végrehajtásában két évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, egyúttal egy év hat hónapra el is tiltott a járművezetéstől.

A képet a férfi által engedély nélkül vezetett és megrongált autóról a nyomozó hatóság készítette az ütközés helyszínén.

Kezdőkép: illusztráció.