Vádat emeltek a férfi ellen, aki meglopta vak ismerősét Kecskeméten

Rendőrség

A Kecskeméti Járási Ügyészség kifosztás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az otthonában lopta meg vak ismerősét, míg egy másik sértettet húsklopfolóval és sodrófával bántalmazott. A férfinak emellett több lopásért is felelnie kell.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű helybéli férfi 2023. március 7-én, kecskeméti otthonában meglátogatta vak ismerősét, akit folyamatosan szóval tartott azért, hogy a figyelmét elterelje. Eközben a vádlott – kihasználva, hogy a mozgását a sértett nem látja – a férfi háta mögül, a kanapé támlájáról elvette ismerőse 40.000 forint értékű mobiltelefonját.

A vádlott 2023. január 3-án szóváltásba keveredett egyik ismerősével, annak kecskeméti lakásában. A vita során a lakásban előbb egy húsklopfolóval megütötte, majd többször megrúgta a sértettet, aki a bántalmazások elől kimenekült a lakásból. A vádlott azonban utána ment, és a lépcsőházban egy sodróval megütötte áldozatát, aki az ütéstől megszédült és eszméletét vesztette. A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett.

A férfinak felelnie kell azért is, mert egy helyi autóbuszjáraton – azért, hogy a figyelmét elterelje – beszédbe elegyedett egyik utastársával. Az elkövető a beszélgetés során benyúlt a sértett jobb oldali kabátzsebébe és abból kivette a 120.000 forint értékű mobiltelefonját, az annak tokjában tartott személyi igazolvánnyal együtt, majd a buszról leszállt.

A férfi kétszer lopott boltból, egyszer a társával is.  A büntetlen előéletű bűntárs – egyedül – további három bolti lopást is elkövetett. A két férfi ugyanazt a módszert alkalmazta, a kinézett tárgyakat ruházatukba, vagy a náluk lévő táskába rejtették, majd megpróbáltak fizetés nélkül kisétálni az üzletből. Sikerrel azonban egyetlen alkalommal sem jártak, mert a boltok biztonsági személyzete minden esetben megakadályozta a lopást.

Az ügyészség a vádlottat kifosztás és lopás bűntettével, valamint 2 rendbeli lopás és könnyű testi sértés vétségével, a társát 4 rendbeli lopás vétségével vádolja. A kifosztóval szemben szabadságvesztés büntetés, míg a társával szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta az ügyészség.

A vádlottak bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.