Vádat emeltek egy férfi ellen, aki nőket filmezett le mellékhelyiségekben

Rendőrség

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó váci férfival szemben, aki mellékhelyiséget használó nőkről készített videófelvételeket a tudtukon kívül.

A vádirat lényege szerint a férfi 2023 májusában és júniusában egy budapesti szórakozóhelyen, illetve 2023 nyarán egy Balaton-parti fesztiválon elrejtőzött a nyilvános, a női mellékhelyiséggel szomszédos WC fülkében azért, hogy a mellékhelyiséget használó nőkről titokban videófelvételeket készítsen. A vádlott ezen alkalmakkor, amint meghallotta, hogy a szomszédos helyiségbe valamelyik női sértett bemegy, a mobiltelefonját a fülkék közös oldalfala felett átemelte, és a készülékkel rögzítette az illemhelyiség használatát.

A vádlott Budapesten, illetőleg a Balaton-parton egyaránt 8-8 sértettről készített ilyen módon felvételeket, mígnem a férfi cselekményét az egyik sértett észrevette, és előbb a férjét, majd a fesztivál biztonsági szolgálatát értesítette a történtekről.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.