Bíróság, kalapács

Feszítővassal törte el egy féri könyökét a húszas éveiben járó férfi Kaposváron

Rendőrség

A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki dühében azért törte el a sértett könyökét egy feszítővassal, mert megpróbálta számonkérni a modora miatt.  

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2022 áprilisában Kaposvár egyik félreeső utcájában közlekedett az autójával, amikor a sértett intett neki, hogy álljon meg. A sértettnek az volt a célja, hogy a fiának az előző nap mondottak miatt felelősségre vonja a terheltet. Az elkövető ettől rendkívül indulatossá vált, és egy körülbelül 80 centiméter hosszúságú feszítővassal a kezében szállt ki az autóból.

A dühös vádlott ezt követően a pajszerrel támadt áldozatára és olyan erővel ütötte meg a könyökét, hogy az egyből eltörött, később maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult. A további bántalmazásnak az vetett véget, hogy a sértett rokonai a helyszínre érkeztek, így a vádlott végül elhajtott.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az eseményeket egy térfigyelő kamera rögzítette.