Bíróság, kalapács

Ismerősének pénzért kínálta kiskorú barátnője szexuális szolgáltatását egy somogyi férfi

Rendőrség

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének eltérő minősítését, és a büntetés súlyosítását indítványozta azon vádlott a büntetőügyében, aki többször bántalmazta, illetve ismerősének alkalmanként pénzért „átadta” barátnőjét. Az ügyészi indítvány a kiskorú szexuális szolgáltatásait igénybe vevő ismerős büntetésének súlyosítását is célozza.

A Somogy megyei településen lakó 24 éves férfi 2020. októberében ismerkedett meg a nevelőotthonban élő kiskorú sértettel, akivel 2021. februárjától szerelmi kapcsolatba került. A sértett a nevelőotthonban nem érezte jól magát, onnan többször a vádlotthoz szökött. A vádlott a hozzá érzelmileg kötődő lányt rendszeresen szidalmazta, megütötte, koldulni küldte, majd ellenszolgáltatás fejében szexuális kapcsolat céljából többször „átadta” egyik ismerősének. 2021. júniusában – azon felháborodva, hogy a lány édesanyjához távozott – a sértettet súlyos sérüléseket okozva bántalmazta.

A Kaposvári Törvényszék 2022. decemberében a vádlottat kényszerítés, kerítés és súlyos testi sértés bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre ítélte. A sértett szexuális szolgáltatásait igénybe vevő ismerőst gyermekprostitúció kihasználásának bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 3 év börtönbüntetést szabott ki.

Az ítélet ellen a védelem felmentés, illetve enyhítés érdekében, az ügyész súlyosítás iránt nyújtott be fellebbezést.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványa arra irányult, hogy a másodfokú bíróság a sértettet bántalmazó, szexuális szolgáltatás céljából őt ismerősének felajánló vádlott cselekményét emberkereskedelem bűntettének minősítse, és mindkét vádlottat hosszabb tartamú szabadságvesztésre ítélje.

Az eljárás másodfokon a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.