Újabb közlekedési akció számokban- ezúttal Pápán és környékén

Rendőrség

Az egyenruhások 80 jogsértést tártak fel.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a közúti közlekedéssel kapcsolatos jogsértések számának csökkentésére, a baleseti helyzet javítására, valamint az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése. Az egyenruhások ezért folyamatosan ellenőrzéseket tartanak a megye közútjain. A legutóbbi akció 2022. november 30-án Pápát és a környező településeket érintette.

Az akció során a rendőrök 80 jogsértést tártak fel. Az ellenőrzés alkalmával 19 fővel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki, közülük 17 személy a biztonsági övet nem használta, 1 járművezető a sebességet lépte túl és 1 ember ittasan ült a volán mögé. Helyszíni bírsággal sújtottak továbbá 30 sofőrt, köztük 5 esetben az előzés és az elsőbbségadás szabályait szegték meg, 11-en kézben tartották a mobiltelefonjukat vezetés közben, 7-en szabálytalanul kanyarodtak, 2 fő a gyermekbiztonsági rendszert nem használta, 2-en egyéb kisebb fokú szabályszegést követtek el, míg 3 járművezető autójának műszaki állapota nem volt megfelelő. Egy sofőrrel szemben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek külföldi hatósági jelzés jogosulatlan belföldi használata miatt.

Ne feledjék, hogy az utak biztonságáért, és a balesetek elkerüléséért a legtöbbet mi magunk, a közlekedők tehetünk azzal, hogy a szabályokat betartva, türelmesen, egymásra odafigyelve, toleranciát és empátiát mutatva veszünk részt a közlekedésben!