Bíróság, kalapács

Kis híján emberölésbe torkollott a szóváltás Veszprém megyében

Rendőrség

Több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a Veszprémi Járásbíróság az ügyészség indítványára.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság által folytatott nyomozás adatai szerint a 60 éves férfi 2022. szeptember 17-én este gyulafirátóti házában előzetes szóváltást követően egy 9,5 centiméteres pengehosszúságú késsel mellkason, majd hason szúrta unokaöccsét, ezután pedig hason szúrta az unokaöcs segítségére siető másik férfit is, mely miatt mindkét sértettet kórházba kellett szállítani.

A nyomozó hatóság röviddel a bűncselekmény elkövetése után őrizetbe vette a férfit és gyanúsítottként hallgatta ki több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt, amely akár életfogytig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

Az ügyészség a szökés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozás érdekében indítványozta az elkövető letartóztatását, melyet a bíróság egy hónapra elrendelt. A végzés ellen a gyanúsított fellebbezett, ezért az nem végleges.