Egy siófoki benzinkút boltjának bevételét lopta el az alkalmazott

Rendőrség

A Siófoki Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy siófoki töltőállomás üzletének több millió forint összegű bevételét emelte el az iroda páncélszekrényéből.

A vád szerint a harmincas éveiben járó, büntetett előéletű vádlott részmunkaidőben dolgozott a siófoki benzinkúton árufeltöltőként.

A férfi 2022 márciusában főnökével akart beszélni, azonban az irodában nem talált senkit. A terhelt ennek ellenére bement a helyiségbe és hirtelen elhatározásból a nyitott páncélszekrényből magához vette a kutat üzemeltető kft. több mint hat millió forint készpénzét, ami egy átlátszó nejlon tasakban volt.

A vádlott a pénzt a töltőállomás szeméttárolójába rejtette, de a bevétel eltűnését rövid időn észlelték, majd a helyszínre érkező rendőrök megtalálták és a benzinkút kamerafelvételei alapján azonosították az elkövetőt.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terhelttel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.