Saját házának felgyújtásával okozott közveszélyt a Kaposvár környékén élő férfi

Rendőrség

A Kaposvári Járási Ügyészség közveszélyokozás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó Kaposvár környékén élő férfival szemben, aki előbb egyik testvére ingatlanát rongálta meg, majd felgyújtotta a saját házát.

A vádlott hosszabb ideje haragos viszonyban volt a környéken élő testvéreivel. A vádlotton idővel ez az érzés annyira eluralkodott, hogy 2021 szeptemberében egy fejszével a kezében megjelent egyik testvére házánál, ahol a biztonsági zárral felszerelt ajtót betörte, majd a lakásban rombolni kezdett, melynek során összetörte – többek között – a tv-t, a hűtőszekrényt és az étkező asztalt is, amivel közel fél millió forintos kárt okozott. A vádlott megjelenésekor a lakásban tartózkodó sértett megijedt, és az ablakon keresztül menekült el a fejszével hadonászó férfi elől.

A zavart férfi ezután az esti órákig bujkált az őt kereső rendőrök elől, majd az otthonába ment, ahol a hálószobájában található ruhaneműket és műanyag tárgyakat meggyújtotta, majd az így megindított tűzhöz közel elhelyezett egy nyitott szelepű PB gázpalackot azért, hogy az ingatlan teljes egészében leégjen.

A vádlott ezután felmászott egy közeli gyümölcsfára, és onnan figyelte a helyszínre érkező rendőrök, tűzoltók, illetve az oltásban segédkező civilek munkáját, akik 30 perc alatt megfékezték a lángokat, illetve megakadályozták, hogy a PB gázpalack felrobbanjon. A rendőrök ezután a vádlottat a helyszínen elfogták, és őrizetbe vették.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.