Kábítószer-kereskedelem tartóztatták le a 25 éves herendi fiatalt

Rendőrség

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 2021. március 5-én rendelt el nyomozást, mivel információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy 25 éves férfi kábítószert termeszt és értékesít. A büntetőeljárás során elvégzett adatgyűjtésekből kiderült, hogy a herendi férfi folyamatos összeköttetésben van olyan személyekkel, akik korábban kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket követtek el, vagy jelenleg is folyamatban van ilyen jellegű eljárás velük szemben. A nyomozók megállapították, hogy a fiatalember Budapesten bérel lakást, és ott kannabisz növényeket termeszt, valamint ismeretségi körében marihuánát értékesít Budapesten, Balatonfüreden és Zánkán. A beszerzett bizonyítékok alapján 2021. március 16-án Budapesten elfogták, majd előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra. A nyomozók a budapesti lakásban megtartott kutatás alkalmával kábítószer termesztéséhez szükséges eszközöket, növényvédő szereket, mérleget, valamint – egy kannabisz növények termesztésére kialakított berendezésben – 33 tő kábítószergyanús növényt foglaltak le. Ezekről később a kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy „Super Silver” fajtájú kannabisz növények.

A 25 éves férfi gyanúsítotti kihallgatásakor elmondta, hogy a növények magjait Hollandiából rendelte, valamint a kábítószert 2019 óta termesztette a saját maga által épített berendezésben. A nyomozók őrizetbe vették a fiatalembert és indítványozták letartóztatását, amelynek a Veszprémi Járásbíróság helyt adott. A gyanúsított jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást, amelynek során a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészségnek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük