Hajléktalan társukat akarták kirabolni a letartóztatott gyanúsítottak

Rendőrség

Csoportos rablás gyanúsítottjait tartóztatta le a Veszprémi Járási Ügyészség indítványára a bíróság.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányságon csoportosan elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás, mivel a megalapozott gyanú szerint három férfi 2021. július 25-én hajnalban az egyik balatonfüredi üzletház mögött ütni-rúgni kezdett egy ott alvó hajléktalant, akiről feltételezték, hogy készpénzt tart magánál, s azt elvehetik tőle. A sértettnél azonban nem volt pénz, ezért a bántalmazást a gyanúsítottak egy idő után abbahagyták, a sértettet pedig a helyszínen hagyták. A bántalmazott férfinak a verés következtében töréses sérülése keletkezett.

A nyomozó hatóság a bűncselekmény elkövetésével egy 37, egy 20 és egy 25 éves, szintén hajléktalan életmódot folytató férfit gyanúsít, akiket egy-két nappal a bűncselekmény elkövetése után őrizetbe vettek és csoportosan elkövetett rablás kísérlete, valamint súlyos testi sértés bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, eljárás megnehezítése és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, melyet a bíróság az indítványnak megfelelően egy hónap időtartamra elrendelt. A végzés két gyanúsított esetében véglegessé vált, míg harmadik társuk fellebbezett a nyomozási bíró döntése ellen.

Kép: illusztráció.