Betörő költözött a nyaralóba – vásárlói blokk buktatta le

Rendőrség

A Siófoki Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt gyorsított eljárásban, az elfogását követő egy hónapon belül bíróság elé állította azt a férfit, aki két siófoki nyaralóba is betört, majd az egyikbe be is költözött.

A vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt korábban már több alkalommal büntetett 47 éves férfi 2021 márciusában befeszítette egy siófoki üdülő ajtaját, majd néhány napig az ingatlanban lakott, miközben az ott található gázpalackok felhasználásával fűtött. Amikor kifogyott a gázból, a vádlott a szomszédos nyaralóba is betört, és onnan egy további gázpalackot, valamint egy olajradiátort vitt át ideiglenes szállására.

A férfi később oly módon akart pénzhez jutni, hogy az egyik nyaralóból két kerékpárt is eltulajdonított, majd az egyiket eladta. A vádlott a sértettektől összesen 77.000 forint értékben lopott, míg a bejárati ajtók megrongálásával további 17.600 forint kárt okozott.

Miután a tulajdonosok észlelték a betöréseket, a siófoki nyomozók rövid időn belül elfogták az elkövetőt, akit úgy tudtak beazonosítani, hogy a vádlott a helyszínen hátrahagyott egy vásárlásról kiállított blokkot, mely alapján a rendőrök felkeresték üzletet, és a biztonsági kamera felvételek megtekintése alapján kiszűrték, hogy a blokkon szereplő időpontban ki vásárolt ott, amivel egyúttal kiderült az is, hogy ki költözött be hívatlanul a nyaralóba. Az őrizetbe vétel után a vádlott letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Siófoki Járásbíróság a 2021. április 13-án távmeghallgatás útján megtartott tárgyaláson az azóta is letartóztatásban lévő vádlottat az ügyészi váddal egyezően bűnösnek mondta ki valamennyi bűncselekmény elkövetésében, ezért őt halmazati büntetésül egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést.

A fénykép a nyomozó hatóság szemléjén készült.