Ittasan okozott balesetet, majd elhajtott

Rendőrség

A Kaposvári Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés és cserbenhagyás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ittasan ütközött a szembejövő autóval, de megállás nélkül továbbhajtott.

A 77 éves férfi 2020 októberében Balatonfenyvesről Kaposvárra vezetett, azonban útközben – mivel indulás előtt alkoholt fogyasztott – áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol a saját autójának, és a vele szemben szabályosan közlekedő gépjárműnek a bal oldali visszapillantó tükre összeütközött. A baleset következtében a visszapillantó tükör mindkét autóról letörött, de az egyik levágódó tükör a vétlen sofőr járművének bal oldali első ablakát is betörte, az üvegszilánkok pedig az utastérbe szóródtak.

Az ütközés hangja, illetve saját visszapillantó tükrének elvesztése miatt a vádlott ugyan észlelte a balesetet, de a helyszínen nem állt meg, hanem távozott anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a balesetben megsérült-e valaki. A kaposvári rendőrök azonban – egy a helyszínen talált törött alkatrész alapján – megállapították a balesetben részes gépjármű típusát és színét, így később azonosítani tudták a vétkes sofőrt is.

A fénykép a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük