Bíróság elé állították a tapétavágó szikével fenyegetőző vádlottat

Rendőrség

A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a negyvenhat éves, többszörösen büntetett férfit, akit ittasan fenyegetőzött egy tapétavágó szikével.

A vád szerint a vádlott 2019 novemberében barátnőjével gyalogolt Kaposvárott hazafelé, amikor egy piac környékén féltékenysége miatt veszekedni kezdett a nővel. Egy arra járó férfi látva a nő sírását megkérdezte, tud-e valamiben segíteni, amitől az ittas vádlott indulatba jött, a nadrágjából elővett egy tapétavágó szikét, a pengéjét 6-8 centiméterre kitolta, majd azzal hadonászva fenyegetni kezdte a férfit.

A nő segítségére siető férfi feltartott kézzel jelezte, nem akar konfliktust a vádlottal, azonban – amikor annak figyelme egy pillanatra kihagyott – a kabátjánál fogva a földre rántotta a dühöngő elkövetőt, akinek a kezéből kiesett a szike is. A férfi ekkor közölte, elengedi, ha lehiggad és a földön hagyja a szikét, de a vádlott amint lehetett azt ismét magához vette, majd folytatta a fenyegetőzést.

A vádlottat végül a barátnője és másik közelben lakó nő hazaterelte, míg a megfenyegetett férfi kihívta a rendőröket, akik a vádlottat otthonában elfogták és a fenyegetőzéshez használt szikét lefoglalták.

A Kaposvári Járásbíróság a 2019. november 26-án megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat, akit 1 év 8 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt, míg az elkövetéshez használt szikét elkobozta. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette.