Harmadszor is ittasan vezetett, elfogták

Rendőrség

A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy 43 éves sümegi férfi ittasan és jogosítvány nélkül vezetett.

Az eljárás adatai szerint a járőrök Sümegen vonták intézkedés alá a személygépkocsival közlekedő helyi férfit 2019. november 11-én. Az igazoltatás során vele szemben alkoholszondás ellenőrzést végeztek, mely pozitív eredménnyel zárult. Megállapították továbbá azt is, hogy a férfit korábban már kétszer -2018 júniusában és 2019 februárjában- érték tetten a rendőrök ittas járművezetés elkövetése miatt, melyek következtében az illetékes járásbíróság 2020. június 8-ig eltiltotta a járművezetéstől. A 43 éves férfit a rendőrök előállították a Sümegi Rendőrőrsre, gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Ellene járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető, míg az engedély nélküli járművezetés miatt külön szabálysértési feljelentéssel éltek.

A Tapolcai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat átadta az ügyészségnek.